ANTENA GRUPA širi svoje poslovne aktivnosti

srbija

Antena partner sa ITV GE i VICE Antena Grupa širi svoje poslovne aktivnosti

Antena Grupa zaključila sporazum sa ITV GE

Jedna od vodećih kompanija u medijskoj industriji i industriji zabave u Evropi Antena Grupa (Antenna Group) je krajem juna objavila da je uspostavila saradnju sa jednom od najvećih produkcijskih kuća na svetu ITV GE (ITV Studios Global Entertainment).

Antena grupa je međunarodna grupacija medijskih kompanija u okviru koje funkcioniše veliki broj terestrijalnih free to air i pay TV kanala i produkcijskih kuća (produkcijskih habova). U Srbiji u sastav Antena grupe ulaze TV kanali: Prva, Prva Plus, Prva MAX, Prva Planet i B92, kao i radio stanica Play.

Na osnovu sporazuma, produkcijske kuće koje posluju u okviru sistema Antena grupe – Ants Production, HUB S.A, Ena Productions S.A i Antenna Group Studios d.o.o. će biti ekskluzivni partneri sa ITV GE za Srbiju i Grčku za različite televizijske formate (igrani program, serijski program, rijaliti program).

Prvi projekat koji će se ralizovati u okviru saradnje dve medijske kuće će biti lokalna adaptacija zabavne emisije Saturday Night Takeaway”, čija se brtanska verzija emituje još od 2002. godine, i koja je rangirana među 50 najboljih emisija u istoriji ITV-a.

ITV GE je jedna od najvećih svetskih produkcijskih kuća sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja proizvodi i distribuira veliki broj televizijskih formata u celom svetu. U Srbiji je, po navodima internet portala televizije B92, prepoznatljiva po televizijskim emisijama: „Dođi na večeru“ i „Potera“.

Povodom uspostavljanja saradnje, Majk Bil (Mike Beale), izvršni direktor nordijske i globalne kreativne mreže ITV GE je izrazio zadovoljstvo što će dve kompanije imati prilike da sarađuju, dok je Pit Smit (Pete Smith), izvršni direktor Antena Grupe konstatovao da lokalne produkcije u regionu Centralne, Istočne i Južne Evrope polako postaju prepoznatljive kao kompanije koje imaju „kreativne i visoko obučene produkcijske timove“ i sve su više u centru pažnje kompanija koje posluju na globalnom nivou.

Saradnja sa VICE Media

Pored ovog sporazuma, sredinom juna je Antena Grupa objavila da je postala ekskluzivni distributer za medijski sadržaj VICE Media za region Centralne i Istočne Evrope, između ostalog i za Poljsku, Rusiju, Hrvatsku i Rumuniju, što je još jedan pokazatelj širenja poslovnih aktivnosti ove medijske grupacije.

U Srbiji je od „proizvoda“ Vice Media najpoznatija dokumentarna TV emisija „Vice“, koja se emituje na TV kanalima Prva i B92.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*