Odobrena koncentracija SBB i IKOM

srbija

Koncentracija SBB i IKOM Komisija odobrila koncentraciju SBB i IKOM

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je uslovnu koncentraciju operatora SBB i IKOM.

Nakon prijave koncentracije podnete od strane operatora SBB, Komisija za zaštitu konkurencije je Rešenjem od 13.marta 2017 godine dozvolila koncentraciju operatora SBB i IKOM pod posebnim uslovima i rokovima za njihovo izvršenje.

Koncentracija operatora SBB i IKOM: uslovi i rokovi Komsije za zaštitu konkrencije

  • Obavezuje se operator SBB da dezinvestira/proda paralelnu sekundarnu mrežnu/kablovsku infrastrukturu u objektima/zgradama gde postoje preklapanja infrastrukture operatora SBB i IKOM,

  • Aktivno učešće operatora SBB u pronalaženju kupca paralelne sekundarne kablovske infrastrukture gde postoji preklapanja infrastrukture operatora SBB i IKOM,

  • Obavezuje se operator SBB da će dezinvestirati paralelnu sekundarnu kablovsku infrastrukturu za koju postoje preklapanja operatora SBB i IKOM u periodu od (…) od dana pravosnažnosti Rešenja Komisije.

  • Obavezuje se operator SBB da u roku od 2 meseca od dana pravosnažnosti Rešenja dostavi Komisiji za zaštitu konkurencije pisano obaveštenje sa sledećim elementima:

    1. Odabir Poverenika za prodaju

    2. Odabir Poverenika za nadzor

O operatorima SBB i IKOM
Operator SBB je društvo sa ograničenom odgovornošću u privatnom vlasništvu koje je osnovano 2000. godine. SBB pretežno funkcioniše kao operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta. SBB je u krajnjem vlasništvu fondova kojima upravljaju društva povezana sa društvom KKR & Co. L.P, partnerstvom osnovanim u Delaveru. Pored društva SBB, u okviru KKR grupe trenutno posluje veći broj registrovanih društva u Republici Srbiji.
Operator IKOM, osnovan 1991. godine, je telekomunikacioni operator koji je aktivan kao operator digitalne i analogne kablovske televizije, kablovskog interneta i fiksn telefonije. IKOM je u vlasništvu tri kiparske kompanije: Mitton Investments Limited (43,9% udela), Zawit Ltd ( 25,7%) udela i S.M.C.E. Telecom Consult Limited (30,4% udela). U skladu sa odgovarajućim dozvolama RATEL-a, IKOM poseduje telekomunikacionu mrežnu infrastrukturu i pruža usluge fiksne telefonije, širokopojasnog pristupa Internetu i usluge distribucijemedijskog sadržaja korisnicima na teritoriji grada Beograda. Od 1. januara 2016.godine, navedene usluge društvo pruža i korisnicima na teritoriji opština Majdanpek i Knjaževac. IKOM nema registrovanih zavisnih društava u Republici Srbiji.

Detaljne informacije o posebnim uslovima koncentracije operatora SBB i IKOM kao i rokovima za njihovo izvršenje možete pronaći na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*