Rast investicija u LTE mrežu

srbija

Značajan rast pokrivanja stanovništa LTE tehnologijom Značajan rast pokrivanja stanovništa LTE tehnologijom

Prema podacima koje je objavila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) operatori Telenor, VIP i Telekom Srbija značajno su investirali u razvoj LTE mreže u prvom kvartalu 2017. godine.

Na značajan rast investicija u LTE mrežu u Srbiji u prvom kvatralu 2017. godine ukazuju podaci o pokrivanju stanovništva LTE tehnologijom od strane operatora Telenor 90,27%, VIP 79,93% i Telekom Srbija 66,58%.

Rast investicija u LTE mrežu i pokrivanje stanovništa LTE tehnologijom – Evropa

Značajna pokrivenost stanovništva Republike Srbije od strane operatora Telenor, VIP i Telekom Srbija za samo dve godine od trenutka puštanja LTE tehnologije u Srbiji (mart 2015. godine) doprineće boljem rangiranju Republike Srbije u Digital Agenda Scoreboard-u.

Za jasno sagledavanje slike razvoja 4G mreže u Evropi i za mogućnost poređenje sa objavljenim podacima iz Republike Srbije, u nastavku vam predstavljamo pokrivenost 4G tehnologijom po zemljama u Evropi, na osnovu zvaničnih i trenutno dostupnih podataka Evropske komisije za 2015 godinu.

4G pokrivenost u Evropi

Detaljnije informacije o pokrivenosti teritorije i stanovništa Republike Srbije sa 2G, 3G i 4G tehnologijama od strane operatora Telenor, VIP i Telekom Srbija na dan 31.3.2017. godine možete pronaći u RATEL-ovom izveštaju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*