TV B92 nastavlja rad kao O2.TV

srbija

TV B92 nastavlja kao O2.TV

Foto: Promo Izvor: b92.net

Nakon skoro 17 godina od početka emitovanja, i nešto više od 11 godina nakon dobijanja dozvole, TV B92 će promeniti vizuelni identitet. Novi naziv ovog medija biće O2.TV. Po rečima izdavača, „re-brendiranje“, ima za cilj modernizaciju i prilagođavanje najnovijim svetskim standardima kada je reč o dizajnu i grafičkim elementima.

Promena naziva i skraćenog identifikacionog znaka

Po javno dostupnim informacijama, iz Registra medijskih usluga REM-a, može se zaključiti da se, u ovom trenutku, radi samo o promeni imena televizije i novog skraćenog identifikacionog znaka. To znači da trenutno nema većih promena u strukturi programa, odnosno u vrsti programa koji će se emitovati na televiziji pod novim nazivom.

Istorijat TV B92

TV B92 je emitovao TV program od oktobra 2000. godine, i to najpre kao produkcija koja je TV program distribuirala članicama Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i predstavljao je svojevrsni nastavak programskog koncepta nekadašnjeg radija B92 „preslikanog“ na TV.

Nakon sprovedenog javnog konkursa, Savet Republičke radiodifuzne agencije – RRA (danas REM) je 19. aprila 20o6. godine odlučio da se RDP B92 AD dodeli dozvola za terestrijalno emitovanje televizijskog programa sa nacionalnim pokrivanjem. Dozvola je inicijalno važila do avgusta 2014. godine, ali je u istoj godini produžena, pa je novi period važenja postao 4. avgust 2022. godine.

Na istom konkursu 2006. godine, dozvole su dobili i TV Pink, nekadašnja FOX televizija, kasnije ugašena TV Avala, kao i TV Košava/TV Happy po principu tajm šeringa.

Od početka emitovanja, TV B92 je bio pružalac medijske usluge opšteg tipa, odnosno pružalac u kome su bili zastupljeni informativni, obrazovni, kulturni, naučni, sportski, zabavni i druge programski sadržaji. Veći deo svog postojanja u programima B92 su ipak dominirali informativni sadržaji. Sa druge strane, ova televizija je poznata kao prva televizija koja je emitovala neku emisiju koja spada u tzv. „Rijaliti prinudnog okruženja“ (Veliki Brat).

Nakon prelaska sa analognog na digitalno emitovanje 2015. godine, TV B92 je ušla u sastav tzv. I multipleksa. Od iste godine, promenjena je vlasnička struktura RDP B92 AD, pa su svi mediji ovog izdavača počeli da posluju u okviru Antenna Grupe. U okviru RDP B92 AD danas posluju još Play radio i b92.net (koji neće promeniti naziv), a do nedavno i kablovski kanal TV B92 INFO (prestao sa radom krajem 2016).

Dosadašnji TV B92, poseduje i dozvolu za pružanje televizijske usluge u kablu, a nedavno je bio u središtu „bitke“ sa pojedinim kablovskim operatorima koji su odlučili da isključe ovu uslugu.

Treća promena naziva nacionalnih pružalaca medijske usluge televizije

Podsećamo da je ovo treći slučaj promene naziva nacionalne televizije, budući da je 2010. godine dotadašnji FOX promenio naziv u Prva Televizija. Takođe tajm šering koji su imale TV Košava i Happy, je najpre postao tajm šering Happy TV i Happy Kids, da bi nedavno ovaj TV kanal bio poznat isključivo pod nazivom Happy TV.

Početak emitovanja O2 televizije

Televizija B92 postaje O2.TV – 11. septembar

http://www.tvinemania.rs https://www.facebook.com/Tvinemania #Tvinemania

Video: Promo B92/O2 Izvor: YouTube

O2.TV će početi da pruža uslugu od 11. septembra, i to od 18.30.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*